„Itt tényleg senki nem szab határt a céljaidnak, ezt pedig érdemes megtapasztalni!” – Interjú Nagy Milánnal

„Itt tényleg senki nem szab határt a céljaidnak, ezt pedig érdemes megtapasztalni!” – Interjú Nagy Milánnal

Nagy Milán pályamódosítóként érkezett vállalatunk értékesítési csapatába. Ma pedig már sikeres menedzser, aki saját csapatot irányít!

Hogyan jött a lehetőség, hogy vállalatunk értékesítési csapatában dolgozhass? Honnan ered a kapcsolatod a biztosítóval?

Nincs mögötte semmilyen különös történet, hiszen egy állásra jelentkeztem. Akkoriban álláskeresési fázisban voltam és egy értékesítési pozícióval találkoztam a hirdetésben. Így gyakorlatilag közvetlenül az interjú előtt derült ki számomra is, hogy az Aegonról van szó. Nem volt semmilyen előítéletem a pénzügyi területtel, de nem dolgoztam korábban még ebben a szakmában. Mindig is szerettem fejlődni, tanulni és beszélgettünk a karrierlehetőségről is az interjúm során, amit úgy gondolom, hogy ki is használok mind a mai napig. Két körben beszélgettünk az akkori menedzseremmel, akivel közösen alakítottunk ki egy ütemtervet és annak a mentén haladtunk a munkám során. Én a vendéglátásból érkeztem, de mindig is szerettem volna az eszemmel pénzt keresni és egy jobb lehetőséget teremteni saját magam számára. Mielőtt ebbe az egészbe belevágtam, pontosan felmértem, hogy mivel is jár itt elindulni. Felmértem, hogy mik azok a készségek, képességek, amik szükségesek ahhoz, hogy ezt a hivatást csúcsra tudjam pörgetni. Megnéztem, hogy mivel rendelkezem, mik a fejlesztendő területek és mi az, amit az alapoktól kell elsajátítanom. Ha pedig az ember elköteleződik a siker mellett, akkor teljesen mindegy, hogy melyik szakterületen dolgozott eddig. 

Miként kell elképzelni egy átlagos napodat a munkában?

Én 2017 májusában jöttem ide, 2017 szeptemberében az Aegon Tehetségek Társasága képzést is elkezdhettem, majd 2018 februárjában a Holnap Menedzsere Programot. Úgy gondolom, hogy a folyamatos fejlődés a legfontosabb. A mai napig járok ki tárgyalni egyedül, új belépőkkel és kollégákkal is. Menedzserként annyival bővült ki a munkám, hogy most már nem csak a saját fejlődésemért vagyok felelős, hanem azokért a tanácsadókért, akik számára szükséges a támogatás. Minden hétfőn találkozom ezekkel az emberekkel, akikkel megbeszéljük az elmúlt hét eseményeit és megtervezzük az aktuális hét dolgait, majd személyesen is értékeljük ezeket a dolgokat. Amennyiben szükséges, segítek az ütemtervek összeállításában is, de igyekszünk minden nap telefonon is értekezni arról, hogy ki és milyen tapasztalatokkal zárta a napot. Én is átmentem ezen a folyamaton az első hónapokban, így már sikeresen tudom ezt átadni másoknak is.

Hogyan motiválod a tanácsadóidat? Mi segít ebben? 

Szükség van a mindennapos motivációra. Olvastam erről egy jó mondást nem is olyan régen. Arról szólt, hogy a motiváció az tulajdonképpen olyan, mint a fürdés. Rövid ideig tart a hatása, éppen ezért minden egyes nap szükséges megismételni. Fontos a személyes és a csoportos motiváció is. Különböző típusú emberekkel dolgozom együtt, éppen ezért más eszközöket kell használni az esetükben is, hogy elérjük azt a hatást, ami mentén ők sikeresebbek tudnak lenni. Bizalmi légkör szükséges hozzá és meg kell találni azt az egy mondatot, amivel tényleg eléred azt a hatást, ami őt cselekvésre készteti.

Miért jó a karrierprogramok részesének lenni?

Alapvetően azért, mert én tényleg élveztem annak minden percét. Az Aegon Tehetségek Társasága egy hihetetlenül motiváló kaland volt. Olyan emberektől hallhattam eladást, mint például dr. Lénárt Ágota, aki hazai olimpikonok sportpszichológusa. Számomra is meghatározó a pszichológia, így nekem is nagy motivációt jelent praktikákat megtanulni olyan komoly szakemberektől, akik hitelesek a saját szakterületükön. A sport is olyan, hogy néha néhány perc dönti el a sorsod pedig akár éveket is készültél rá.

A Holnap Menedzsere Program viszont már egy magasabb szint volt, hiszen vezetői szemszögből vizsgáltuk a dolgokat. Rengeteg olyan kollégával volt lehetőségem beszélgetni, aki adott esetben végig is járta ezt a ranglétrát, vagy akár már évtizedek óta menedzserként is dolgozik. Tőlük mindig izgalmas dolog kérdezni és tanulni. Ami az ő múltjuk, az az én jövőm! Mindig igyekeztem apró dolgokat elcsípni és a kézzelfogható történeteket a tapasztalás útján elsajátítani. Mivel szeretnék én is folyamatosan fejlődni, a célom a továbbiakban is az, hogy kihasználjam azt, amit az Alfa még adni tud számomra. Eddig kizárólag pozitív élmények értek, minden programtól csak kaptam, és rengeteget tudok merítkezni ezekből. Tisztában vagyok a következő lépésekkel is és ennek mentén igyekszem építeni a mindennapjaimat.

Mit üzennél azoknak, akik még csak most szeretnének csatlakozni az Alfához?

Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket és azokat a kollégákat, akikkel szívesen megosztanám a mindennapjaimat. Ha valakit érdekel a tanulási és fejlődési lehetőség, akkor nálunk van esélye erre. Érdemes informálódni a belépését megelőzően is; mi ebben nagyon nyitottak vagyunk.

Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítunk a közös kikapcsolódásra, ahol klassz csapatépítő összejöveteleken jövünk össze. Ebben pedig az Alfa is kiemelkedő, hiszen ott van például a konferencia, ahol nagyon jó ismeretségeket lehet kötni az ország másik feléből érkezőkkel is, de nekem a sportnap is a szívem csücske.

Szeretnék a munkaversenyekről is beszélni, aminek hála rengeteg élményt adó dolgot kapunk. Én is járhattam Montenegróban és Erdélyben is a vállalatnak köszönhetően! Biztosan tudom, hogy megbecsülik a munkámat és ennél nem kell több! Azt is tudom, hogy őszinte és egyenes emberekkel találkozhatok az Alfánál, bárhol is járok. Bármilyen pozícióban lévő személlyel is lépsz kapcsolatba, biztosan kapsz tőle egy kedves emberi szót, amely jól mutatja azt, amiről beszélek. Azokkal a kollégákkal is remek a kapcsolat, akikkel akár csak egy vagy két alkalommal találkozok egy évben. Itt tényleg senki nem szab határt a céljaidnak, ezt pedig érdemes megtapasztalni!

Ha úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnád magad köztünk, lépj és vedd fel velünk a kapcsolatot:  https://lepj.alfa.hu/regisztracio