„A biztos háttér megerősít minket abban, hogy jó helyen vagyunk.”- Interjú Gebhardt Csabával

„A biztos háttér megerősít minket abban, hogy jó helyen vagyunk.”- Interjú Gebhardt Csabával

Miként léptél kapcsolatba vállalatunkkal?

1996 óta dolgozom pénzügyi területen. Ugyan vendéglátó szakközépiskolában végeztem Szekszárdon, és nem a pénzügy volt a meghatározó terület az életemben, hanem a zene, ami miatt a vendéglátási szakmát otthagyva, már két évtizednél is régebben zenélek. Ennek okán egy olyan munkára volt szükségem, amiben saját magam osztom be az időmet. Az Alfa elődjének, az Aegon Biztosító nevét természetesen mindig ismertem. Pár évvel ezelőtt hívott fel Krasnyánszky Zsuzsanna, akkori ügynökségvezető, hogy a korábbi pénzügyi cégeknél szerzett tapasztalatomat inkább az akkori Aegon kötelékében kamatoztassam. A váltás egyik fő oka az volt, hogy a megfelelő előrelépési lehetőségek számomra nem voltak elérhetők korábbi cégemnél, ugyanakkor a biztosító háttere is nyomós indok volt a váltásban. Zsuzsában maximálisan megbíztam, és nyitott voltam az újdonságokra.

Hogyan indult a karriered nálunk?

Tanácsadóként indultam, de hamar jelentkeztem a Holnap Menedzsere Programba, hiszen volt valamilyen szintű vezetői tapasztalatom. Nagyon meghatározó része volt az életemnek ez a képzés. Ekkor szembesültem azzal, hogy egy ilyen kurzust miként lehet csinálni a gyakorlatban. Tetszett, hogy olyan emberek ültek körülöttünk, akik ugyanazokkal a nehézségekkel szembesültek. A képzés ideje alatt együtt fejlődtünk, és ez óriási löketet adott számunkra. Ahogyan menedzserré váltam, azonnal elindultam a rögös úton, de egy újabb, magasabb szintű karrierprogram lehetőséget adott arra, hogy tovább tudjak fejlődni! Ismerősök és betoborzott munkatársak segítségével indultunk el, és ők vonzották a hasonló gondolkodású embereket. Igyekeztünk megfelelő mennyiségű interjút lebonyolítani, és megtalálni azokat, akikre számíthatunk egy jó csapatban. Végül az egész egy komplett sikersztori lett, hiszen ezt az ügynökséget 5 fővel kezdtük, ma viszont már 50 munkatársunk van. Tényleg azt éreztem ezen időszak alatt, hogy megtaláltam a helyemet. Végre rendszerekben tudok gondolkodni! Ennél a cégnél éreztem először azt, hogy bárkihez fordulhatok segítségért, ha arra szükségem van. Akár a legmagasabb szintekről, ha a helyzet megkívánja.

Mesélnél arról, hogy jelenleg merre tart a pályád a Biztosítónál?

Ez egy folyamatosan változó tevékenység, hiszen mindig jönnek új dolgok, amik még nem voltak eddig az életemben. Eddig dolgoztam olyanokkal, akik menedzserré szerettek volna válni, most pedig már azzá is lettek, és más szinteken folytattuk a munkát. Mindeközben a kötelező programokat is beintegráljuk, így van az, hogy KFT, azaz Kapd fel a telefont! napot tartunk minden hétfő délelőtt. Rendszeresen frissítjük az ismereteinket termékekről, rendszerekről, értékesítéséről, amelybe akár a régi kollégák is becsatlakozhatnak. A toborzásaink természetesen állandóak, így heti szinten 15-20 darab interjúval is büszkélkedhetünk. Az a célunk, hogy az Y és Z generáció munkavállalóit is megszólítsuk, és olyan vezetők alá tudjuk őket beintegrálni, akik hasonló gondolkodásúak, és kellően ambiciózusak, és segítik a kinevelődésben a legújabb belépőket. Cél, hogy az elkövetkezendő években is kineveljem a legújabb menedzseri csapatokat, amivel erős és élhető körülményeket tudunk biztosítani mindenki számára.

Jelenleg a Holnap Vezetője Program tagja vagyok, amely egy teljesen más dimenzió. Minél magasabbra jut az ember, annál jobban komolyodik a játék. Olyan szintű megoldások születnek a különböző problémákra ezen beszélgetések által, amely mindannyiunkat érinti. Vezetői készségeim fejlődtek a leginkább ezen egymásra épülő programok során, és a legújabb kihívásokra is meg tudjuk keresni a megoldást.

Melyek a kedvenc vállalati rendezvényeid?

Elsősorban fontos elmondanom, hogy büszkék vagyunk a kötetlen programjainkra, amelyeket ügynökségi kereteken belül valósítunk meg. Nem túl régen vitorlázni voltunk Balatonfüreden, szoktunk bográcsozni is, ahol elmegyünk egy napra valahová, és tábortűz mellett építjük a csapatot. Mi nagy örömmel vesszük ezeket a programokat, amelyet a területi vezetőnk támogat. Cél, hogy ezen programok segítségével is olyan munkahelyet teremtsünk, amiben mindenki jól érzi magát, és szívesen dolgozik velünk!

A vállalat rendezvényei kapcsán pedig csak azt tudom elmondani, hogy én mindenhová szeretek járni, mert ezeken a rendezvényeken találkozhatok azokkal az emberekkel, akikkel napi szinten nem beszélek, de a korábbi kollégákkal is összefuthatunk. Ezek a pillanatok mindig örömmel töltenek el, hiszen része lehetek az Alfa körforgásának. Az éves konferencia olyan szintre nőtte ki magát, amely profizmust sugall, és példaértékű egy ekkora cég életében is! A biztos háttér megerősít minket abban, hogy jó helyen vagyunk.

 Miért érdemes csatlakozni a csapatotokba?

Minden korábbi mellett, amit elmondtam, úgy gondolom, hogy mindig csak azt kérem egy új belépőtől, hogy tegye magát oda maximálisan, mert a csapat ott lesz, rájuk számíthat, és bennünk megbízhat. Nem engedjük el senkinek sem a kezét. A tűz a legfontosabb, mi viszont segítünk a láng meggyújtásában. Büszke vagyok, hogy a csoportomban lévő személyek mindegyike egy családként tud működni a munkája során. Én roppantul hálás vagyok azoknak az embereknek, akik folyamatosan segítenek abban, hogy egyre jobbak legyünk, és nem győzök elég alkalommal hálálkodni a csapatomnak, akik nélkül ma nem ülhetnék ebben a székben!

Ha úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnád magad köztünk, lépj és vedd fel velünk a kapcsolatot:  https://lepj.alfa.hu/regisztracio