Tízgyerekes apuka és profi kézilabdázó az Alfa Biztosító kötelékében – Interjú Horák Andrással és Goór Kristóffal

Tízgyerekes apuka és profi kézilabdázó az Alfa Biztosító kötelékében – Interjú Horák Andrással és Goór Kristóffal

Az Alfa Biztosító értékesítési hálózatában tevékenykedők eltérő tapasztalatokkal, különböző szakmai háttérrel érkezve is remek csapattá formálódnak közösségeinkben! Ezúttal két ambiciózus tanácsadó mutatkozik be az Arrabona Értékesítési Ügynökségtől!

Különböző korúak vagytok, mégis mind a ketten hasonló területen dolgoztok. Hogyan léptetek kapcsolatba vállalatunkkal?

Horák András: Pályamódosítóként érkeztem a szakmába, mint sokan mások is a cégnél. Ugyanakkor pénzügyi területen dolgoztam, voltam például belkereskedelmi vezető, továbbá pénzügyi vezető is egy élelmiszer-nagykernél. Végül 2017-ben, 40 évesen jöttem rá arra, hogy 20 éve ugyanazon a szakterületen dolgozom. 10 gyerekes, extra nagycsaládos apukaként szerettem volna úgy beosztani az időmet, hogy még többet lehessek a családommal. Természetesen célom volt, hogy olyan jövedelemszintet érjek el, amiben nem bértáblák határozzák meg a bevételemet, hanem magamnak teremtem meg azt az összeget, amelyre úgy érzem, hogy szükségem van. Végül szembejött velem az Alfa elődjének, az Aegon-nak a hirdetése és innentől felpörögtek az események. Eleinte másodállásban szerettem volna elvégezni ezt a munkát, de hamar rájöttem, hogy ez nem lehetséges. A kezdetek számomra sem voltak könnyűek, de Nagy Milán (interjúnk Milánnal), jelenlegi menedzserem hajlandó volt szinte nulláról végigmenni velem különböző folyamatokon. A vele való közös munka második hónapjától kezdve magas szinten tudok teljesíteni.

Goór Kristóf: Az egyetem befejezését követően sokat gondolkodtam, hogy milyen úton menjek tovább, ugyanakkor profi kézilabdázóként már korán meg tudtam élni a sportból is. Viszont pontosan tudtam, hogy mindez egyszer véget ér, ezért elkezdtem állást keresni. Az első interjúm során kötetlen módon ismerkedhettem meg a csapatommal. Nagyon tetszett ez a mentalitás, a munkakörnyezet és az a kommunikáció, amit akkor kaptam. Úgy éreztem, hogy itt rendelkezem a szükséges támogatással, én pedig örömmel segítek másoknak megoldani pénzügyiket. Ezt követően megcsináltam a képzéseket és bele is vetettem magam a munkába. Úgy érzem, hogy a kézilabda mellett ezt a hivatást is teljes elhivatottsággal tudom csinálom a hétköznapokban.

Milyen távlati céljaitok vannak a vállalatnál?

H.A.: Én versenyzőtípus vagyok, így nem kérdés számomra, hogy rövidebb távon a különböző munkaversenyeken minél jobban szeretnék teljesíteni, és az eredményeim kapcsán akár incentív utakra is szeretnék eljutni. Láthattam, hogy milyen komoly elismerésekben részesültek kollégáink a legutóbbi konferencián is. Szeretnék részese lenni ezeknek az élményeknek. Hosszabb távon kacérkodom azzal a gondolattal, hogy vezetőként dolgozzak, hiszen az előző munkahelyemen is így történt. Ezt viszont nem szeretném elkapkodni, hiszen mindenképpen szeretném magam annyira szakmailag felkészíteni, hogy teljes felelősséggel tudjak viseltetni egy ilyen helyzetben. Fontos, hogy képes legyek átadni ezt a tudást majd azok számára is, akiknek megmutatjuk, hogy ebből a hivatásból európai színvonalon lehet megélni.

G.K.: Hosszabb távon én is szeretném a kézilabda utáni életemet felépíteni. Elsősorban szeretnék tanácsadóként magas jövedelmet elérni, jó munkát végezni és elsajátítani a szakma alapjait. A későbbiekben úgy akarom ezt a tudást továbbadni másoknak, hogy a lehető legjobban ismerem ezen szerepkör minden részét. Célom, hogy menedzserként és vezetőként tudjak majd egy következő szintre lépni.

Miért jó vállalatunk közösségéhez tartozni?

H.A: A munkám mellett egy nagy családra is leltem, ami nem csak akkor van együtt, amikor dolgozni kell. Ha lehetőségünk adódik a lazításra, a kikapcsolódásra, akkor Győrben rendszerint tartunk tekés napot, de gyakran szervezünk kirándulásokat, közös evezéseket és egyéb programokat is. Természetesen rendszeresek az évzáró bulik is. A menedzserem ígéretei szerint jövőre a tavalyit is felül fogjuk múlni.

G.K.: Én is azt gondolom, hogy ez nemcsak a munkahelyen, hanem a magánéletben és a szabadidőben is egy együttműködő csapat. Ugyanakkor természetesen én is voltam a sportnapon, ami egy óriási buli az egész értékesítési hálózatban. A sportnap óta sokan napi szinten tartjuk a kapcsolatot, ami bizonyítja a közösség összetartását. A menedzseremmel és párjainkkal közös vacsorákat is szervezünk, így helyi szinten is remek a kapcsolatunk. Külön ki kell emelnem a konferenciát, amely egy nagyszabású, általam korábban még soha nem látott esemény. A minőség és a mennyiség hatása egy fesztivál szintjét hozták számomra. Fantasztikus volt, ahogyan megköszönték, elismerték teljes éves munkánkat.

Ha általánosságban beszélgetünk a biztosításról, akkor mi jut elsősorban az eszetekbe?

H.A.: Ha egy szóban kellene összefoglalnom, akkor azt mondanám: a jövő. Azért fontos, hogy biztosítást kössünk, hogy gondoskodjunk a jövőnkről. Ha a munka oldaláról közelítem meg, akkor biztosan mondhatom, hogy aki hozzánk érkezik, annak is biztosan lesz jövője. 10 gyermekes apukaként nem volt kérdés a számomra, hogy gyermekeim jövője szempontjából is az Alfa családi biztosítását válasszam, amit bátran ajánlok másnak is. Kiemelném még a kárrendezési szolgáltatásunkat, amely valóban a legfelkészültebbek közé tartozik a piacon, és voltak sajnos olyan balesetek, halálesetek, amikor ezt az Alfa által nyújtott szolgáltatást meg kellett tapasztalnom, de ezzel tudtunk segíteni mások átmeneti nehézségein.

G.K.: Az ember életében vannak tervezett és nem tervezett események, amelyekre érdemes felkészülni. Gyakran elmesélem a saját döntési szituációimat is, ha találkozom bizonyos kérdésekkel. A szüleim példáján keresztül is sokszor el tudom mondani, hogy mit ajánlottam számukra, ami tökéletesen működik azóta is. Az érdeklődőknek minden esetben részletesen ismertetjük, hogy mi az, amire elengedhetetlen odafigyelniük és ez nagyon sokat segít számukra. A bizalom az első számú dolog ebben a szakmában. Nagyon hálásak azért, hogy minden eshetőséget felvázolunk számukra. Jómagam pedig személyesen is folyamatos élményeket kapok ettől a munkahelytől, de egy kívülálló számára azt gondolom, hogy a biztonság mellett a folyamatosan növelhető jövedelem az, ami igazán vonzó lehet. A saját szakterületemen is arra vagyok büszke, ha pozitív visszacsatolásokat kapok az ügyfelektől. Sok olyan biztosítást kötünk, ahol családok gyerekei 18-20 év múlva hálásak lehetnek majd azokért a megtakarításokért, amelyeket mi kötöttünk számukra. Ez az igazán nagyszerű a hivatásunkban!

Ha úgy érzed, hogy szívesen kipróbálnád magad köztünk, lépj és vedd fel velünk a kapcsolatot:  https://lepj.alfa.hu/regisztracio